TimeCenter

Jobba som frisör

Sök bland populära frisörer i Lund Boka en grym frisör på endast 60 sekunder!
Lund

Jobba som frisör

Jobbet som frisör är ett socialt jobb. Varje dag möter man nya människor, men man får också snabbt åtekommande kunder. Inte sällan blir flera av ens stamkunder också ens vänner, eller i alla fall bekanta. Det finns få yrkesgrupper som får ta del av så många privata tankar och känslor som just frisörerna - och det är givetvis ett förtroende som man måste ta på allvar.

Vad är det då som krävs för att man ska få kalla sig frisör? Och vad utgör en riktigt bra frisör?

Utbildning

I SVerige kan man utbilda sig till frisör helt kostnadsfritt via gymnasieskolan, men då ska man helst veta vad man vill bli redan som 14-åring, vilket ju få gör. Gymnasieprogrammet Hantverk-Frisör är tre år långt och varvar teori med praktik samt basämnen som svenska, sngelska och matematik m.fl.

Man kan också utbilda sig till frisör via en privat akademi, det finns flera i Sverige.Då är utbildningen eftergymnasial och bekostas i regel av en själv.

När man är klar med sin utbildning så ska man praktisera, göra ett första delprov och sedan ta sitt gesällbrev. Det är när man fått sitt gesällbrev som man kan kalla sig frisör på riktigt och öppna en egen frisörsalong alternativt ta anställning eller hyra stol i en befintlig salong.

Arbetsdagarna

En frisör arbetar på ganska vanliga arbetsdagar, förutom att de ofta har en dag i veckan med kvällsöppet samt ibland även halvdag på lördagar. Det är många som behöver få sina hår vidgjorda utanför normal arbestid eftersom de själva jobbar.

En frisör bör vara social och ha känsla för stil och form, samt ha ett intresse för skönhet. När du en dröm om at bli frisör i Lund?

Boka tid hos en frisör i Lund!


 Om TimeCenter  
© 2018 TimeCenter